Cross-platform Ontwikkelaars

Iterica levert specialisten in software ontwikkeling. Van volledige applicaties, apps of websites tot maatwerk en het moderniseren van verouderde applicaties.

Wat doet een cross platform-ontwikkelaar?

Cross platform-ontwikkelaars zijn programmeurs die apps ontwerpen voor verschillende besturingssystemen. Met behulp van zogenoemde cross platform-softwaretools ontwikkelen ze hybride apps die zowel op Android smartphones en tablets werken als op iPhones en iPads (met iOS-besturingssysteem van Apple). Onder andere softwarebedrijven Microsoft en Adobe bieden eigen tools aan om apps compatibel te maken. Het voordeel van deze manier van werken is dat organisaties kunnen besparen op programmeerkosten, omdat ze niet langer verschillende specialisten hoeven in te zetten. In een tijd waarin aan de lopende band apps worden gelanceerd, is dat een belangrijke overweging.

App-specialist

Bij de keuze tussen zogenoemde native apps (gebouwd voor één type besturingssysteem waardoor ze vaak sneller werken en makkelijker te onderhouden zijn) of cross platform-apps spelen ontwikkelkosten een belangrijke rol. Maar er zijn meer overwegingen, zoals uniformiteit in code en de tijdspanne waarbinnen een app moet worden gemaakt. Een ervaren cross platform-developer kan meedenken met de organisatie over dergelijke keuzes. Dit type professional werkt vaak binnen het IT-team van een grote organisatie samen met andere app-ontwikkelaars en UX en UI designers.