App ontwikkelaars

Iterica levert specialisten in software ontwikkeling. Van volledige applicaties, apps of websites tot maatwerk en het moderniseren van verouderde applicaties.

Wat doet een app developer?

Een app developer is een softwareprogrammeur die apps ontwikkelt. Apps zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Ze worden zakelijk gebruikt, bijvoorbeeld om mee te bankieren, parkeergeld te betalen of als agenda. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook weersveranderingen mee volgen, stappen tellen, gamen en spullen met korting kopen. Een app developer richt zich op het maken van mobiele apps, dat wil zeggen voor toepassing in smartphones en tablets.

Technisch sterk, met een neus voor innovatie

De meeste programmeurs zijn gespecialiseerd in één type besturingssysteem (Android, iOS) en houden zich vooral bezig met de technische en functionele kant van apps. Maar een ervaren app-bouwer heeft ook een antenne voor wat consumenten belangrijk vinden, en voor nieuwe technische snufjes. Het uiteindelijke ontwerp ontstaat in samenwerking met grafisch ontwerpers, UX designers en UI designers, meestal na een aantal testrondes. Zij vertalen de wensen van de klant naar een aantrekkelijke, gebruiksvriendelijke toepassing. De app-ontwikkelaar moet zorgen dat de software is gekoppeld aan de database(s) en applicaties van de opdrachtgever. Dit type programmeur maakt meestal deel uit van een groter IT-ontwikkelteam of hij/zij werkt als freelancer voor verschillende bedrijven.