iOS Ontwikkelaars

Iterica levert specialisten in software ontwikkeling. Van volledige applicaties, apps of websites tot maatwerk en het moderniseren van verouderde applicaties.

Wat doet een iOS-developer?

Een iOS-ontwikkelaar is een programmeur die apps ontwerpt en bouwt voor smartphones en tablets van Apple. Tegenwoordig komt daar vaak ook het ontwerpen van webapplicaties bij voor iPod touch en Apple TV. Developers die werken met het mobiele besturingssysteem iOS, gebruiken hiervoor de programmeertaal SWIFT. Dat is een relatief eenvoudig aan te leren en om die reden populaire taal. Veel developers maken vroeg in hun carrière een keuze tussen Android of iOS en specialiseren zich in één van beide besturingssystemen, zoals smartphone-gebruikers vaak een uitgesproken voorkeur hebben voor Apple of Android. Cross-platform ontwikkelaars bouwen hybride apps die compatibel zijn voor beide besturingssystemen.

Gebruiksgemak vertalen naar functionaliteit

Een iOS-developer zorgt ervoor dat bestaande apps of webapplicaties op verschillende (mobiele) apparaten van Apple naar behoren functioneren en nieuwe software live gaat op het afgesproken moment. Hiervoor zijn zowel analytische als technische vaardigheden nodig. Een iOS-developer moet op basis van wat gebruikers belangrijk vinden in staat zijn de juiste functionaliteiten voor een app(licatie) te bedenken. Dit type programmeur maakt meestal deel uit van een team van app-ontwikkelaars, grafisch ontwerpers, UX en UI designers, en marketeers. Grote bedrijven hebben eigen iOS-developers in dienst, maar ervaren programmeurs werken ook vaak op freelancebasis.