Grafisch ontwerpers

Iterica levert specialisten in software ontwikkeling. Van volledige applicaties, apps of websites tot maatwerk en het moderniseren van verouderde applicaties.

Wat doet een grafisch ontwerper?

Een grafisch ontwerper of artdirector geeft vorm aan online- en offlinecommunicatie. Daarbij hoort meestal zowel het bedenken en schetsen van een ontwerp als de uitwerking in bijvoorbeeld een website, banner, logo, tijdschrift of folder. Sommige grafisch ontwerpers specialiseren zich in een bepaald type producten, denk aan verpakkingen of boekcovers, maar de meesten zijn breed inzetbaar. Er zijn ook ontwerpers die zich vooral richten op drukwerk of juist op onlinecommunicatie.

Creatieven met een kritische blik

Grafisch ontwerpers hebben een scherp oog voor ‘modestijlen’ in design. Ze weten precies wat consumenten in een bepaalde periode aantrekt in bepaalde kleuren en vormen. Die expertise is van groot belang voor de uitstraling van een organisatie, want het ontwerp van een huisstijl komt terug in alle uitingen – van visitekaartjes tot de template van een nieuwsbrief en de belettering van bedrijfswagens. Grote bedrijven maken soms onderscheid in ontwerp en uitvoering. Het ontwerp van bijvoorbeeld de huisstijl en het logo gebeurt dan door een gespecialiseerde ontwerper en voor het vertalen daarvan naar concrete uitingen zetten ze een vormgever of DTPR’er in (tegen een lager tarief). In deze sector werken veel freelancers, zij kunnen meestal beide.