HTML / CSS Ontwikkelaars

Iterica levert specialisten in software ontwikkeling. Van volledige applicaties, apps of websites tot maatwerk en het moderniseren van verouderde applicaties.

Wat doet een HTML/CSS ontwikkelaar?

CSS is de afkorting van Cascading Style Sheets. HTML/CSS developers gebruiken deze opmaakelementen om software te ontwikkelen in de programmeertaal HTML. Daarbij richten ze zich op het voor gebruikers zichtbare deel van een website of applicatie, oftewel de front-end. De software moet daarom gebruiksvriendelijk zijn en probleemloos functioneren op verschillende devices, zoals tablets, smartphones en desktops.

Creatief talent met technische skills

HTML/CSS developers hebben bij alle toepassingen die ze bedenken de gebruikers voor ogen: hoe kunnen zij zo snel mogelijk vinden wat ze zoeken, bijvoorbeeld in een webshop? Het ontwerp moet uitnodigen tot verder kijken – en effectief verleiden tot kopen. Bijdragen aan het verhogen van conversie vereist zowel creatief talent als een scherp oog voor steeds veranderende trends in klantwensen. De HTML/CSS developer vertaalt die wensen naar een technisch hoogstaand product; meestal gebeurt dat in samenspraak met grafisch ontwerpers en UI/UX developers. Ervaren programmeurs denken op Hbo/Wo-niveau en zijn in staat om in een team van specialisten mee te draaien.