Javascript developers

Iterica levert specialisten in software ontwikkeling. Van volledige applicaties, apps of websites tot maatwerk en het moderniseren van verouderde applicaties.

Wat doet een JavaScript-developer?

Een JavaScript-programmeur is een softwareontwikkelaar die zich heeft gespecialiseerd in JavaScript, een onverminderd populaire scripttaal. Aan de hand van in tekst geschreven programma’s bouwt dit type developer webapplicaties en maakt hij of zij webpagina’s zowel interactief als gebruiksvriendelijk. Die actie zelf kan via de server lopen of via de browser van de eindgebruikers. Afhankelijk van ieders persoonlijke expertise richt een JavaScript-developer zich bijvoorbeeld meer op het ontwerpen van nieuwe weboplossingen of op het verbeteren van de prestaties van bestaande applicaties.

Creatieve teamspelers

Een goede JavaScript-developer combineert technisch inzicht met creatief vernuft en een neus voor innovatieve oplossingen. In grotere organisaties maakt dit type programmeur deel uit van het IT-team. In de regel dragen JavaScript-developers geen eindverantwoordelijkheid voor projecten, maar werken ze nauw samen met web/grafisch designers en frontend- en backend-ontwikkelaars.