UI Developers

Iterica levert specialisten in software ontwikkeling. Van volledige applicaties, apps of websites tot maatwerk en het moderniseren van verouderde applicaties.

Wat doet een UI designer?

UI is de afkorting van user interface. Een UI designer werkt aan de gebruikersomgeving van een website of applicatie. Dat kan bijvoorbeeld het ontwerp van een webpagina zijn. De rol van een UI designer is zorgen dat dit ontwerp naadloos aansluit bij de behoeften van gebruikers, zodat zij intuïtief de gewenste actie ondernemen. Wat vinden mensen die een product, dienst of informatie online zoeken belangrijk? Bijvoorbeeld via eyetracking en userpanels onderzoekt de UI designer gebruikersvoorkeuren. De resultaten past hij of zij toe door specifieke grafische elementen, kleuren, lettertypen en visuals te kiezen.

Kenner van de doelgroep

Een UI designer kent als geen ander de doelgroep van een website of applicatie. Tegelijkertijd heeft hij of zij scherp de doelen van de opdrachtgever voor ogen, bijvoorbeeld een hogere conversie of meer unieke bezoekers per maand. Dit type ontwikkelaar is sterk visueel ingesteld en in staat (onbewuste) voorkeuren van de doelgroep te vertalen naar een aantrekkelijk, effectief ontwerp. Vaak hebben UI designers in organisaties een verbindende rol tussen creatieven, communicatiespecialisten en IT-ers. Ook werken zij intensief samen met UX designers (user experience design). Dat zijn programmeurs die gebruikerservaringen onderzoeken vanuit de analytische en technische kant.