UX Designers

Iterica levert specialisten in software ontwikkeling. Van volledige applicaties, apps of websites tot maatwerk en het moderniseren van verouderde applicaties.

Wat doet een UX designer?

UX staat voor user experience design. Een UX designer richt zich op de gebruikersbeleving van een website, game of applicatie door ervaringen van gebruikers te onderzoeken. Daar komen bijvoorbeeld A/B-tests, wireframes, feedback van klanten en statistieken aan te pas. De resultaten gebruikt hij of zij om te zorgen dat gebruikers een website betrouwbaar en aantrekkelijk vinden. Op die manier werkt de UX designer bijvoorbeeld aan het versterken van een merknaam en/of het verhogen van conversie.

Analyse en techniek

Een UX designer houdt zich vooral bezig met de analytische en technische kant van design, waar een UI designer (user interface) zich meer focust op het grafisch ontwerp van een website of applicatie en de visuele vertaling van gebruikersvoorkeuren hierin. Beide typen ontwikkelaars werken vaak nauw samen in een team waarin ook communicatiespecialisten, grafisch ontwerpers en front-end developers zitten. In sommige organisaties wordt UI en UX design in één functie gecombineerd.