Change managers

Iterica levert specialisten in software ontwikkeling. Van volledige applicaties, apps of websites tot maatwerk en het moderniseren van verouderde applicaties.

Wat doet een change manager?

Markten en omstandigheden veranderen continu; organisaties moeten meebewegen als ze op de lange termijn willen overleven. Verandering is een breed begrip – het kan bijvoorbeeld nodig zijn de bedrijfsstrategie of het productieproces aan te passen. Ook uitbreiding van het product- of dienstenportfolio en een gedragsverandering bij medewerkers vallen hieronder, evenals de invoering van een nieuw ICT-systeem. Een change manager helpt bij het voorbereiden van een verandering: welke nieuwe doelen kiest de organisatie en hoe gaat ze die bereiken? Desgewenst is ondersteuning mogelijk bij het implementeren van de verandering. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van draagvlak bij medewerkers en het veranderproces uitwerken in stappen.

Analytisch vermogen en proces begeleiden

Veel change of verandermanagers zijn gespecialiseerd in een bepaald type verandering. Sommigen hebben een achtergrond in organisatieadvies, anderen weten veel van technologische ontwikkelingen in een bepaalde sector of zijn expert in het begeleiden van processen. Vaak werken change managers op interim- of projectbasis als consultant. Met de frisse blik van een buitenstaander kunnen ze snel knelpunten analyseren en op basis van hun expertise adviseren over te nemen stappen. Het gaat erom de expert te vinden die aansluit bij waar de organisatie op dat moment behoefte aan heeft.