Java ontwikkelaars

Iterica levert specialisten in software ontwikkeling. Van volledige applicaties, apps of websites tot maatwerk en het moderniseren van verouderde applicaties.

Wat doet een Java developer?

Een Java-programmeur is een softwareontwikkelaar met als specialisatie de wereldwijd veelgebruikte en veelzijdige programmeertaal Java (niet te verwarren met JavaSript, want dat is een scripttaal). Desktop- of weboplossingen en games in Java zijn geschikt voor zowel Windows als Mac OS X en bijvoorbeeld ook voor gebruik in smartphones. De programmeur ontwerpt nieuwe toepassingen in Java en houdt bestaande toepassingen draaiende. Daarvoor is hij of zij betrokken bij de ontwikkeling van oplossingen, bij de invoering daarvan en bij het oplossen van knelpunten na de implementatie.

Technisch bedreven en communicatief

Een Java-developer maakt deel uit van een IT-ontwerpteam. Hij of zij werkt bijvoorbeeld samen met webdesigners, marketeers en applicatiebeheerders. Dit type programmeur vind je zowel bij grote organisaties als bij MKB-bedrijven en startups. Een goede programmeur kent alle ins en outs van Java, maar kan ook in begrijpelijke bewoordingen aan niet-IT’ers een ontwerp of knelpunt uitleggen en staat open voor feedback van andere programmeurs en ontwerpers in het team.