NodeJS ontwikkelaars

Iterica levert specialisten in software ontwikkeling. Van volledige applicaties, apps of websites tot maatwerk en het moderniseren van verouderde applicaties.

Wat doet een NodeJS-ontwikkelaar?

Een NodeJS-ontwikkelaar is een back-end developer die zich heeft gespecialiseerd in het softwareplatform NodeJS. Bedrijven gebruiken dit platform voor toepassingen op de server in scripttalen als JavaScript en Typescript. NodeJS is populair omdat programmeurs daarmee in korte tijd veel werk kunnen verzetten en applicaties die met dit platform zijn gemaakt relatief weinig rekenkracht vragen. Veel ontwikkelaars beheersen behalve NodeJS ook andere programmeertalen, zoals Golang. Voor dit type programmeerwerk wordt in de regel Hbo- of Wo-niveau en drie of meer jaren werkervaring gevraagd.

Teamspeler met technisch talent

Een NodeJS developer is voortdurend bezig met het verbeteren van bestaande online platforms, webportalen of applicaties, en altijd op zoek naar nieuwe toepassingen. Daar komt creativiteit en veel technische kennis bij kijken, maar een goede developer is ook in staat om samen te werken met andere specialisten. Dit type professional maakt namelijk meestal deel uit van een team dat IT-projecten ontwikkelt. In zo’n team zitten bijvoorbeeld ook een scrum master en een product owner.