C++ ontwikkelaars

Iterica levert specialisten in software ontwikkeling. Van volledige applicaties, apps of websites tot maatwerk en het moderniseren van verouderde applicaties.

Wat doet een C++-developer?

Een C++-programmeur is een hard- en softwareontwikkelaar die zich heeft gespecialiseerd in de veelgebruikte, maar ook vrij complexe programmeertaal C++. De twee plussen wijzen erop dat deze taal een uitgebreidere en verbeterde versie is van de oorspronkelijke programmeertaal C. Afhankelijk van hun expertise kunnen programmeurs zich meer richten op het ontwerpen en testen van nieuwe toepassingen in C++ of juist op het onderhouden en verbeteren van bestaande applicaties.

Analytisch en communicatief

Net als een C#-developer maakt een C++-programmeur meestal deel uit van een IT-team in een grote(re) organisatie. Overleggen met back-enders, front-enders, applicatiebeheerders en (functioneel) ontwerpers hoort bij hun dagelijks werk. Dit type programmeur werkt vaak aan zeer complexe projecten, bijvoorbeeld de ontwikkeling van nieuwe hardware of 3D-games. Veiligheid en betrouwbaarheid, bijvoorbeeld als het gaat om betaaltransacties of de geautomatiseerde beoordeling van verse voedingsproducten, staan daarin centraal. Een C++ moet analytisch sterk zijn, maar ook daadkracht tonen en goed kunnen samenwerken in een team van specialisten.