Embedded ontwikkelaars

Iterica levert specialisten in software ontwikkeling. Van volledige applicaties, apps of websites tot maatwerk en het moderniseren van verouderde applicaties.

Wat doet een embedded ontwikkelaar?

De term ‘embedded’ betekent als het gaat over IT een combinatie van hardware en software in één geïntegreerd systeem. Neem als voorbeeld de aansturing van een robot, medisch apparaat of industriële machine. De embedded developer moet ervoor zorgen dat deze een bepaalde handeling steeds op exact dezelfde manier uitvoeren. Daarvoor ontwerpt en test hij de software, en vaak behoort ook het schrijven van een gebruikershandleiding tot zijn taken.

Focus op innovatie

Embedded delevopers maken bijna altijd deel uit van een multidisciplinair team met andere softwareontwikkelaars en -engineers. Hun werk is vooral technisch georiënteerd. Ze zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van bestaande software, maar opdrachtgevers verwachten dat ze ook op de hoogte zijn van de nieuwste technische ontwikkelingen. Die focus op innovatie is belangrijk in sectoren met sterke concurrentie; een slimme vondst kan een bedrijf in korte tijd een grote voorsprong geven. Een embedded ontwikkelaar is meestal opgeleid op Hbo/Wo-niveau in IT en/of in elektrotechniek.