C# ontwikkelaars

Iterica levert specialisten in software ontwikkeling. Van volledige applicaties, apps of websites tot maatwerk en het moderniseren van verouderde applicaties.

Wat doet een C#-developer?

Een C#-programmeur is een softwaredeveloper die zich heeft gespecialiseerd in de programmeertaal C#. Het .NET framework van Microsoft is ontwikkeld voor het maken van applicaties voor onder andere smartphone, tablets en desktops. Veel programmeurs gebruiken binnen dit framework C# als taal. Afhankelijk van hun expertise kunnen ze zich meer richten op het ontwerpen en testen van nieuwe C#-toepassingen of juist op het onderhouden en verbeteren van bestaande applicaties.

Creatief en oplossingsgericht

In eerste instantie is een C# developer vooral technisch georiënteerd. Hij of zij werkt binnen het IT-team van een grote(re) organisatie samen met back-end en front-end ontwikkelaars, applicatiebeheerders en (grafisch) ontwerpers. Een goede C#-programmeur heeft ook oog voor wat gebruikers belangrijk vinden en neemt hun wensen mee in het ontwerp of de aanpassing van een applicatie. Creativiteit en open staan voor feedback zijn andere belangrijke kwaliteiten voor dit type developer; oplossingen met de beste gebruikerservaring komen vaak via teamwork tot stand.