Go ontwikkelaars

Iterica levert specialisten in software ontwikkeling. Van volledige applicaties, apps of websites tot maatwerk en het moderniseren van verouderde applicaties.

Wat doet een Go-developer?

Go is de afkorting van Golang. Een Go-developer is een softwareontwikkelaar die zich heeft gespecialiseerd in deze door Google bedachte, open source programmeertaal. Go wordt veel gebruikt, omdat de software gebruiksvriendelijk is en zich makkelijk laat aanpassen. Dit type programmeur richt zich op het ontwikkelen van nieuwe toepassingen voor de IT-architectuur van een organisatie en/of het verbeteren van bestaande applicaties.

Gespecialiseerde backender

Het werk van een Go-developer speelt zich voornamelijk af in de backend van een website, dat is het voor gebruikers niet zichtbare deel. Een professionele programmeur is altijd bezig met nieuwe toepassingen bedenken en uitproberen. De meeste Go-developers maken deel uit van een software engineer-team of ze werken bijvoorbeeld bij een startup in de techno-sector dan wel een IT-consultancybedrijf, waar ze de rol van specialist vervullen. Ervaren programmeurs zitten nooit zonder werk en zijn daardoor vaak moeilijk te vinden.