PHP ontwikkelaars

Iterica levert specialisten in software ontwikkeling. Van volledige applicaties, apps of websites tot maatwerk en het moderniseren van verouderde applicaties.

Wat doet een PHP-developer?

PHP-programmeurs werken met de nog steeds zeer populaire scripttaal PHP. Ze ontwerpen, testen en onderhouden hiermee toepassingen voor websites, applicaties en contentmanagementsystemen (CMS’en). Afhankelijk van ieders persoonlijke expertise kan een PHP-developer meer een systeemontwerper of een probleemoplosser zijn. Er komen voortdurend nieuwe technieken bij, daarom moeten PHP’ers hun vakkennis over frameworks, front-end technieken en databases nauwgezet bijhouden.

PHP is populair

De opensource-software PHP (Hypertext Preprocessor) is gratis, flexibel en zowel inzetbaar voor eenvoudige applicaties als voor complexe webtoepassingen. Programmeurs voeren de code uit op de server in plaats van op de computer, met als resultaat dynamische webpagina’s die zichzelf aanpassen bij een wijziging in (data)systemen. Ook berekeningen uitvoeren en communiceren met verschillende servers is mogelijk. Bovendien blijkt PHP op alle grote besturingssystemen, zowel Windows als Mac OS X, Linux en Unix, snel en stabiel te functioneren. Grote organisaties hebben veelal eigen PHP-developers in dienst. Ervaren freelancers zitten nooit zonder werk.